Mindennapi üdvtan

2013.12.18. 13:59

Ülök az autóban, hallgatom a rádiót. Híreket mond, azaz termelési tudósításokat, győzelem győzelem hátán, nagyjából minden csodálatos. De jó nekünk! Aztán egy kissé fonnyadt hang elkezdi velem megosztani ádventi gondolatait. Mérsékelten érdekel, már majdnem átkapcsolok, ám hirtelen megáll a kezem a levegőben. Közgazdász az illető, és azt fejtegeti, arról dorbézol visszafogottan, hogy a családok életében bekövetkezett javulás, ami a kormány tevékenységének köszönhető, szóval ez a javulás az áldás konkrét ígéretével tölti meg a várakozást. Esküszöm, hogy ennél semmivel nem volt árnyaltabb, sem összetettebb. Majdnem lesodródok a padkára, de idejében korrigálok. Értitek, Atyámfiai? Az ádventet, a betlehemi csodavárást ez az átlényegült honfitársunk lefordította fideszre.

letöltés.jpgVágó, kösz a fotót!

Gimnazista koromban még szerepelt az én magyar tankönyvemben, hogy „Petőfi korának kommunistája volt”, meg hogy Móra nem volt elég osztályharcos, meg láttam a tévében eleget Kádár elvtársat, amint éppen üzemet látogat. Ám ez az ádventi gondolatsor simán versenyben van a legalpáribb és legormótlanabb agitpropos leleményekkel. Hogy nem sül ki a szemetek, fiúk?! Ugyanis ha nem utasításra nyilvánult meg ez az árva lélek, hanem ellenállhatatlan belső késztetésből, akkor a helyzet még drámaibb. Akkor már-már az öncenzúra lélektanánál tartunk. Jobb esetben. Mégsem fogom ideírni még a felét sem annak, amit gondolok. Menjetek a rezsibe!

A bejegyzés trackback címe:

https://milelajos.blog.hu/api/trackback/id/tr935697913

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mindennapi üdvtan 2013.12.19. 09:13:01

Az ádventet, a betlehemi csodavárást ez az átlényegült honfitársunk lefordította fideszre.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gandhi szellemében 2013.12.19. 03:11:26

Arra, ami most folyik, még a legélénkebb képzelőerejű orbán-fóbiás is csak kapkodja a fejét.
De mi lesz még, ha ezek újabb 4 évig maradhatnak? Meddig fokozható az idiotizmus, a rablás, a jogalkotó általi jogtiprás?
S mi lenne még, ha nem lennénk az internet korában, ha nem lennénk EU-s tagország?

sesa 2013.12.19. 20:30:04

Idefigyelj Lajos a "G" húr egy kicsit magos!
A Politika az Politika neked magyarázzam !?
A Jó bornak is kell a cégér. Képzeld el, hogy az a sok hazugság amit az ellenzék kiömleszt, nem lenne kiegyensúlyozva akkor mi lenne, győzne az ártószándékú hazugság.
Tudod nagyon jól, térden állva könyörögtetek Antall Józsefnek, hogy csináljon valamit a kormány a sok hazugság miatt. Nem sokat tettek!
Na azért vagy most az LMP-ben. Csak most nem rólad hazudnak, hanem ........

avionics 2013.12.20. 14:41:32

@Gandhi szellemében: mi lesz ha "ezek" újabb 4 évig maradhatnak? nyugalom és fejlődés... mert a komcsiknak végre munkát kell keresniük sok évtizedes hazudozás után...idióta országnak idióta választási kampány kell... 2018-ban talán már nem lesz szükség erre

avanivi 2013.12.20. 18:14:34

@avionics: Tudod mi lesz?Csőd, már most csőd van,csak van aki a hülyeségétől nem látja.A komcsik a fideszben vannak,és csak hazudni tudnak.Ennyire nem lehet elvakult senki,hogy ezt nem látja. Remélem a komcsiknak vége, és mehet az egész fidesz garnitúra dolgozni a sok hazudozás után.

Gandhi szellemében 2013.12.20. 19:05:16

@avionics:
komcsik - a jelen politikai palettán a fidesz sokkal inkább képvisel "komcsi" "értékeket". Magasabb arányú központi elvonás, politikai alapon irányított újraelosztás, pártpolitikailag átszőtt közigazgatás és tömegtájékoztatás, spontán államosítások, stb.

munkát kell keresniük - a fideszben ülnek azok, akik kormányra kerülés után megtáltosodtak, és a korábbi abbahagyás ellenére mégis megkapták a diplomájukat (Deutsch, Kósa), a fidesz az, ami kizárólag pártszimpátia alapján nevez ki mind a sport-, mind a tudományos vagy kultúrális élet területén embereket, és lassan már nem marad poszt az országban, amit szakmailag hozzáértő ember végezne.
Jellemzően a fideszben vannak megélhetési politikusok.

sok évtizedes hazudozás - nos, Gyurcsányra ráragadt a bélyeg, pedig csak egy statisztikai adat nyilvánosságra hozását késleltette egy héttel. Bajnaira, Medgyessíre, Hornra viszont még ennyi sem fogható rá.
Horn pl azt mondta a 2/3 birtokában, hogy ilyen parlameti többséggel nem elegáns alkotmányt módosítani. És nem is tette.
Medgyessy a 100 napos programmal nyert, az utolsó pontig következetesen végrehajtotta.

Sokat gondolkoztam azon, Orbántól mit lehetne idézni, aminek még nem mondta az ellenkezőjét, és igaz is. Nos, avionics, ha tudsz ilyet, mindegy mikor hangzott el, és mindegy mivel kapcsolatban, azt osszad meg kérlek, mert én nem találtam.
Aztán ha ezt tisztáztuk, beszélgessünk tovább a hazudozásról.

Az országnak idióta kampány kell - az egyfordulós választás teremt egy kényszerhelyzetet.
Ha két forduló lenne, mindegyik párt kifejthetné a saját elképzeléseit, és az első fordulóban megmérethetnék azt. Aztán programok és a népszerűség ismeretében lehetne dönteni esetleges összefogásról. Ahogy anno orbán is tette 98-ban, amikor többször kifejtette, hogy bárkivel hajlandóak összefogni, csak Torgyánnal nem, aztán az első forduló után mégis megtették, mert számára a hatalom mindenek felett áll.

Aztán ne felejtsük ki a garrymanderinget se, azaz azt a tényt, hogy azokról a területekről, ahol a fidesz elfogadottsága jobb, aránytalanul több képviselő jut parlamentbe. Tehát a hagyományosan fideszes területeket is nyerni kell.

Ne hagyjuk ki azt se, hogy ez az első olyan választás, amiben a "győztes mindent visz", azaz négy párt együttesen hiába szerez háromszor annyi szavazatot, mint a fidesz, az nem adódik össze.
Össze kell fognia mindenkinek, aki normális országban szeretne élni, miközben még nem világos, kinek mi a programja, és nem világos, kinek mekkora a támogatottsága (lásd kétfordulós választás előnyeit)

S ne felejtsük el azt se, hogy miután Magyarországon összeszámolják a szavazatokat, pár napra rá a kizárólag fideszesekből álló választási hivatal összeszámolja a bizonytalan létszámú és illetékességű új magyar állampolgárok bizonytalan utakon beérkező, ellenőrizetlen szavazatait, és azt a mintegy 500ezer (értsd: félmillió) szavazatot hozzáadják a mintegy 4millió hazai szavazathoz, és a fidesz választási játékszabályai szerint az lesz majd a végeredmény.

Idióta országnak idióta kormány kellett, és most itt van ez az idióta választás is a maga idióta kampányával.

avionics 2013.12.21. 00:27:46

@avanivi: látom egy önjelölt jós is megjelent... javaslom inkább a tényekkel foglalkozni...

avionics 2013.12.21. 00:32:39

@Gandhi szellemében: Látom az "orbánfóbia" meg az elmúlhatatlan szoclib szerelem együttesen megtette a hatását... itt is javaslom a tények vizsgálatát... nem kell 62 oldalon a hazaárulásnak, a lopásnak, a hozzá nem értés éveinek dícséretét erőltetni... a tények makacs dolgok

Gandhi szellemében 2013.12.21. 01:39:40

@avionics: Akkor érvelj tényekkel. Ez ennyire egyszerű.

Amúgy orbán űberelt minden "orbánfóbiás" rémképet.
Csak pár konkrétum (bár már korábban is soroltam):
- teljes államigazgatási rendszer párttagokkal való feltöltése (járási rendszer)
- alkotmánybíróság kiherélése párttagok által
- oktatási rendszer központosítása, fideszes munkáltatói jogok, fideszes tankönyvkiadás, fideszes tanmenetek, fideszes tankönyvellátás
- magánvagyon sima elvétele (MAL, MNYP, Takarékszövetkezetek, kolontári károsultak adományai) és eltüntetése
- államadósság növelése
- 34 új adó, alacsony keresetűek megsarcolása

Várom a konkrétumaidat, mert a tények makacs dolgok.

avanivi 2013.12.21. 06:24:20

@avionics: Folytatom :

-beruházás
semmi,de vannak a stadionok,közel 200 milliárd,az ennyi:200 000 000 000Ft.
-Termelés gyakorlatilag nincs.A havi költségeket nem fedezi,minden hóban ki kell egészíteni a tartalékokból,ami rohamosan fogy.
-IMF hitel visszafizetés,amit akkora sikernek könyvel el 14 Millárd,az ennyi:14 000 000 000 Ft.-al kerül többe/ez + a hitelen felüli költség a gyors és sikeres visszafizetés miatt/
Most kuncsorognak kölcsönért aminek a kamat mértékét el sem merik árulni./
-Munkahely nincs 500 000 magyar dolgozik külföldön és még így sincs munkahely!!!!1956- után csak 260 000 magyar ment külfüldre.
-Családok nyomorognak 4 000 000 fő a létminimum alatt és GYEREKEK éheznek!!
-Külföld nem áll szóba a Viktorral,nézd meg ki volt nálunk és hova hívják.
-Mindent, de mindent szétbarmolt ahova nyúlt.
-Az infláció,amit a vásárláskor érzel,az 10% fölött van,a rezsicsökkentést is a gazdagok élvezik igazán, mint az egykulcsos SZJA-t.Az aki nem gázzal fűt 60 nm2-en kap kb. havi 500 Ft-ot hát...nem irom le hova a
tegye a Viktorod.
Ha ennyi nem elég,még tudom folytatni :)
Remélem nyer,és az ő nyakába szakad ez az égész amit tett,illetve nem tett, mert csak a zsebek kitömésével foglalkozott. Pl:felcsúti haver, három év alatt a vagyona 6.9 Milliárd Ft . Az ennyi 6 900 000 000 Ft.
Várom én is a tényeket, tőled!

avionics 2013.12.21. 22:44:40

istenem, ennyi konkrétumtól telesírják az emberek a párnáikat... azt hittem, egy LMP-s képviselő blogján a dolgok mögé látó értelmes emberek is megjelennek... mit keresnek itt az mszp-s lózungok, az mszp-s hazugságok? Szebb lenne a világ a Selmeczy lány, a Rogán meg a dajcstomi pofája nélkül, de az a fegyvertény hogy a hazaárulókat eltakarítják az ország éléről, minden pénzt megér. Le a kalappal az LMP előtt hogy nem paktál le a szoclib bagázzsal. Vannak gyomorforgató dolgok, de a suttyó tömeg ezt kajálja. Az meg hogy minden mutató szépen alakul, csak hab a tortán...

avanivi 2013.12.23. 07:02:52

@Gandhi szellemében: rájöhettünk volna,hogy ez egy idiót :((

@avionics: várom a tényeket :)mondom a TÉNYEKET tőled!!

avionics 2013.12.24. 00:19:33

előbb nézzétek át újra az általános iskolai számtan könyvet... és vigyázzatok, az inflációnál ne a piával meg a cigivel számoljatok... és meg egy, az objektivitásba még senki sem halt bele :-)

Gandhi szellemében 2013.12.24. 15:39:59

@avionics: Talán ezért is lenne jó, ha konkrétumokat is mondanál.

Az infláció pedig a gazdasági környezetben csupán az egyik tényező. Az inflációnak élénkítő hatása is lehet, és romboló hatása is.
Csökkenhet az infláció akkor is, ha nincs vásárlóerő. Tudod, kereslet-kínálat. Ehhez viszont kevés lesz az általános iskolai matematika könyvet lapozgatnod, abban nincs benne.

avionics 2013.12.25. 11:10:20

@Gandhi szellemében: hát ezért említettem az objektivitást... ha Svájcban alacsony, akkor élénkít, ha Magyarországon, akkor rombol... Gondolom ha a Te kedvenceid lennének hatalmon még a 20%-nak is örülnél... na ugorjunk, hogy magyarázod a GDP adatokat halljuk? 2009-et -6.6%-al zártuk, idén minimum +1% lesz... ha kevesled, itt egy tegnapi hír pl. Franciaországról: www.budacash.hu/hirek,-elemzesek/193385.html

Gandhi szellemében 2013.12.25. 15:48:42

@avionics: Ha objektivitást emlegetsz, akkor használd is.

Az adatok értékelése akkor reális, ha leválasztod róluk a szezonális és trend értékeket. Ezért nem hasonlítjuk az augusztusi dinnyeforgalmat a decemberivel. Ezért nem összevethető direktben a válságbeli 2009, amikor szinte minden ország zuhanórepülésben volt, és a 2013, amikor a világ szinte minden országa fejlődőben van már ismét.

Magyarország államadóssága nőtt 2010-2013 során, a gazdaság zsugorodott, a kivitel csökkent. A valós foglalkoztatottság csökkent. A szociális kiadások töredékükre faragva, az oktatás kivéreztetve. A GDP 2010-2012 közt minden évben csökkent. Ehhez képest a 2013-as 1%-os növekmény...
Márpedig nem voltak csontvázak, nem volt simli, csak a kommunikációs blöffökben.

Tudod, ha neked éveken át csökken a fizetésed, majd egy keveset visszakapsz belőle, nem biztos, hogy maradéktalanul tudsz neki örülni. Ezt a közszférában dolgozók közül is csak kevesen nyalják be.

Abban pedig nagyot tévedsz, amikor az én "kedvenceimről" írsz. Van tisztesség, és gazemberség. A bűn pedig ugyanúgy bűn, akármelyik párt zászlaja alatt követik el.

Maradjunk hát a tényeknél: mi az, ami alapján ez a bűnbanda dicsőítheti magát közpénzből közrádióban?

avionics 2013.12.26. 12:48:17

Ha az adatok értékelése akkor reális, ha leválasztod róluk a szezonális és trend értékeket, akkor tégy úgy. A dinnyeforgalmas hasonlat nagyon találó.
Az ötvenes hatvanas években a pártiskolán ilyeneket tanítottak, felvértezték az elvtársakat megfelelő
érvrendszerrel arra az esetre ha vitába keverednének. Szóval a világ szinte minden országa fejlődőben van ismét?
Akkor mi is, pl. a legutóbbi negyedévben 1,8 %-al emelkedett az éves GDP. De jó. Több kérdésem nincs is GDP ügyben, főleg annak fényében hogy ezzel az adattal az élbolyban vagyunk.
Beszéljük ki ezt az államadósság növekedés kérdést. Ha ez megvan, majd jöhet a többi. Nos, kérem az adatokat,
és a forrást.
Mile úr is bekapcsolódhat. Szép, szép azt boncolgatni hogy ez a szerencsétlen politikus réteg mikre képes, de azt is
kéne láttatni hogy MIT CSINÁLNA Ő ha rá szavaznának az emberek. Ez nem blogíró verseny, itt arról kéne beszélni, hogy pl. ha az LMP kormányzati pozícióba kerülne, KIVEL valósítanák meg az álmaikat. Az a 22 ember ehhez kevés lesz aki a szemük előtt van. A minisztériumokban, a fontos pozíciókban csupa-csupa olyan ember van, aki hol balra csapódik, hol jobbra csapódik
a megélhetésért. Akiknek pl. Móra nem volt elég osztályharcos. Ilyen az emberanyag, ebből gazdálkodik szerencsétlen országunk. Én még nem láttam hatalmon olyan magyar pártot, ahol 10 penge képviselő összeszámolható lett volna.

avionics 2014.02.14. 17:38:24

2,7 százalékkal nőtt a gazdaság a negyedik negyedévben - Januárban 0 százalékos volt az infláció
süti beállítások módosítása