Hol a boldogság mostanában?

2013.06.22. 09:15

Nem értem én ezeket a kereszténydemokratákat. Végképp nem értem. Még hogy vonuljon vissza a közéletből, meg kérjen bocsánatot?! Ugyan már! Ez keresztény hozzáállás? Na ne marháskodjunk!

Amíg néztem, hallgattam Ferencet, amint Nagy Imre háza előtt, a mártír miniszterelnökre emlékezve már nem is tudom, hol járt, aztán ahogy olvasom az értékeléseket, szilárd meggyőződésemmé válik: ez az ember nem ezt érdemli. Nem a fröcsögést, az indulatokat. Dehogy!

gyurcsany_nagy_imre_hazanal.jpg

Elsősorban emberi megértést. Épp ezért egy árnyas ligetet képzeltem el, közvetlenül a szanatórium előtt, elkerítve, elzárva a külvilág zaklató nyüzsgésétől. Ott sétál Ferenc, a ráncok lassan kisimulnak a homlokán, keres egy meghitt sarokban egy padot. Ott leül. A platánok és hársak simogató susogása közepett elmerül a madarak csicsergésének hallgatásába, háborgó lelke megnyugszik, az égen bárányfelhők. A séta végeztével könnyű ebéd, diszkrét kiszolgálás. Majd csendes pihenő, a hűvös szobát halk Chopin futamok töltik meg, a ropogós ágyneműben Ferencet ringatja a béke. Kissé merengve, ám frissen ébred. Megértő emberi hangok szólnak hozzá, a főorvos is érdeklődő nyugalommal, szinte könnyed egyszerűséggel társalog vele. Az ápolók is kedvesek, gyöngéden hajolnak fölé olykor. Néha érkezik egy-egy levél, Ágnes és József bátorító, hűséges mondatai csillapító melódiával osztoznak a gyógyító magányban. Közeledik az alkony, bágyadt sugarakkal int búcsút a Nap, mielőtt lehanyatlik. Finom, könnyű vacsora, majd be kell venni a gyógyszereket. Jó illatú, frissen mosott, finoman csíkozott pizsi, fogmos és szundi. A folyosón enyhén lila, nyugtató fény dereng. Minden elcsendesül.

Ezalatt a távoli városokban tobzódni kezd az éjszaka villódzó fényeitől rángatózó, hibbant világ.

Fotó: gepnarancs.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://milelajos.blog.hu/api/trackback/id/tr155373097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McT 2013.06.22. 10:30:46

"Look around you, all you see are sympathetic eyes
Stroll around the grounds until you feel at home"
(Simon & Garfunkel, Mrs Robinson)
süti beállítások módosítása